Tradicija kvaliteta

Proizvođači iz Monce i čuveni Borsalino, proslavili su šešir i vekovima su diktirali modne trendove Evrope i sveta. Po čitavoj Evropi počinju da niču manufakture za proizvodnju šešira, a u Srbiji 1919. godine braća Dragan, očevu radionicu za izradu šešira sele iz Melenaca u Zrenjanin. Sledeće godine počinje sa radom Fabrika šešira Braća Dragan. U početku proizvode samo muške i ženske šešire, a 1925. godine proširuju fabriku i počinju prizvodnju tuljaka za šešire.

Krajem tridesetih godina Fabrika šešira Braća Dragan ima 300 zaposlenih, sa kapacitetom proizvodnje tuljaka koji prevazilazi sopstvene potrebe izrade šešira. Zbog toga započinju plasman tuljaka drugim proizvođačima šešira na domaćem trištu, ali i izvoze širom Evrope. Tuljci Fabrike šešira Braća Dragan svojim kvalitetom postaju prepoznatljivi na evropskom tržištu i nezaobilazni su poluproizvod u procesu proizvodnje mnogih malih i velikih proizvođača šešira. Posle Drugog svetskog rata fabrika je promenila i vlasnika i ime više puta. Od 1963. posluje pod imenom Fabrika šešira Begej.

Begej vunene filcane tuljke za šešire danas proizvodimo sa znakom tradicije, sa iskustvom i znanjem dugogodišnjih radnika, inovacijama mladog menadžmenta i permanentnim tehnološkim razvojem. Spremni smo da odgovorimo na standardne ili specifične zahteve na zadovoljstvo širokog spektra kupaca. Begej vuneni filcani tuljak proizveden je od najboljih vrsta vune i kemlinga vrhunskog kvaliteta za izradu najfinijih vunenih šešira.